Unošenje Badnjaka u zgradu Opštine Apatin

Srpska pravoslavna crkvena opština Apatin i Turistička organizacije Apatina su povodom obeležavanja Badnjeg dana organizovali tradicionalno voženje badnjaka kroz Apatin i njegovo unošenje u zgradu opštine.

Nakon Svete Liturgije koja je služena u hramu Sabor Svetih Apostola povorka predvođena sveštenstvom se uputila prema zgradi lokalne samouprave. Badnjak je apatinskim ulicama prošao na zapregama, a u povorci fijakera osim brojnih građana su bili i članovi apatinskog moto kluba Panter. U zgradi lokalne samouprave ih je dočekao predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić i kompletno rukovodstvo.

Na koktelu u sali Skupštine Opštine Apatin Škrbić je podsetio da tradicija unošenja badnjaka u zgradu lokalne samouprave traje već 15 godina, uz želje da se ovaj običaj prenosi sa kolena na koleno i da ga očuvaju i mlađe generacije.

Apatinski sveštenici, Željko Vasić i Mladen Glušac su pozvali građane da večeras u 18 časova dođu u apatinski hram gde će biti služeno Povečerje, nakon čega će uslediti i tradicionalno paljenje Badnjaka.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar