lokacija: Odžaci
objavljeno: 07.11.2018.

Unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Odžaci

Društvo

U cilju bolje bezbednosti dece i drugih učesnika u saobraćaju, u zoni škole u Karavukovu biće postavljen semafor sa naizmeničnim sadržajem poruka i radarom za merenje brzine vozila.

Takođe, dva mesta na teritoriji opštine Odžaci koja su označena kao “crna tačka” u saobraćaju biće pokrivena odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Radi se o lokaciji kod mosta u Karavukovu i krivini na putu između Bačkog Brestovca i Stapara.
 
Pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić kaže da su sredstva delom obezbeđena iz budžetskog Fonda za bezbednost saobraćaja, a delom su dobijena od Pokrajine.
 
- Sprovedena je javna nabavka i izabrani su izvođači radova koji bi trebalo da budu završeni tokom novembra. Dva brzinska displeja biće postavljena u zoni škole u Karavukovu, a to je investicija od 1,5 miliona dinara. Semafor treptač sa pratećom signalizacijom biće postavljen kod mosta na izlazu iz Karavukova, dok će zaštitnu ogradu dobiti krivina na putu između Bačkog Brestovca i Stapara, što je vrednost projekta 1,2 miliona dinara, kaže Stanišić.
 
Napominje da se radi o opasnoj krivini koja je bliža Staparu i koja se nalazi na teritoriji Sombora, pa je za postavljanje zaštitne ograde bila potrebna saglasnost grada kao upravljača puteva.
 
Fond za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci je budžetski fond u koji se slivaju sredstva od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.
 
Iz sredstava Fonda i uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, obezbeđeni su svetloodbojni prsluci i saobraćajni bukvari “Pažljivkova pravila u saobraćaju” za sve prvake u opštini Odžaci. Takođe, svako dete rođeno u opštini Odžaci u ovoj kalendarskoj godini dobiće besplatno auto-sedište, a sve u cilju unapređenja bezbednosti najmlađih u saobraćaju. 
 
Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar otvorili su danas novi Dom zdravlja u Kuli,...

U subotu, 17. novembra, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boraviće u radnoj poseti opštini Kula. Kako je najavljeno u...

Povodom Dana opštine, lokalna samouprava u Kuli uputila je čestitku svojim sugrađanima, a koju vam prenosimo u celosti.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima primila je u zgradi Županije novoimenovanog ambasadora Nemačke Nj.E. Tomasa Šiba. Poželevši ambasadoru...

U organizaciji Pedagoškog fakulteta u Somboru, svečanom akademijom i premijernom predstavom u somborskom Narodnom pozorištu, obeležena je 15....

Srpska pravoslavna crkva slavi danas Đurđic, u znak sećanja na prenos moštiju svetog velikomučenika Georgija u novi hram. Svetog...