lokacija: Odžaci
objavljeno: 07.11.2018.

Unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Odžaci

Društvo

U cilju bolje bezbednosti dece i drugih učesnika u saobraćaju, u zoni škole u Karavukovu biće postavljen semafor sa naizmeničnim sadržajem poruka i radarom za merenje brzine vozila.

Takođe, dva mesta na teritoriji opštine Odžaci koja su označena kao “crna tačka” u saobraćaju biće pokrivena odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Radi se o lokaciji kod mosta u Karavukovu i krivini na putu između Bačkog Brestovca i Stapara.
 
Pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić kaže da su sredstva delom obezbeđena iz budžetskog Fonda za bezbednost saobraćaja, a delom su dobijena od Pokrajine.
 
- Sprovedena je javna nabavka i izabrani su izvođači radova koji bi trebalo da budu završeni tokom novembra. Dva brzinska displeja biće postavljena u zoni škole u Karavukovu, a to je investicija od 1,5 miliona dinara. Semafor treptač sa pratećom signalizacijom biće postavljen kod mosta na izlazu iz Karavukova, dok će zaštitnu ogradu dobiti krivina na putu između Bačkog Brestovca i Stapara, što je vrednost projekta 1,2 miliona dinara, kaže Stanišić.
 
Napominje da se radi o opasnoj krivini koja je bliža Staparu i koja se nalazi na teritoriji Sombora, pa je za postavljanje zaštitne ograde bila potrebna saglasnost grada kao upravljača puteva.
 
Fond za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci je budžetski fond u koji se slivaju sredstva od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.
 
Iz sredstava Fonda i uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, obezbeđeni su svetloodbojni prsluci i saobraćajni bukvari “Pažljivkova pravila u saobraćaju” za sve prvake u opštini Odžaci. Takođe, svako dete rođeno u opštini Odžaci u ovoj kalendarskoj godini dobiće besplatno auto-sedište, a sve u cilju unapređenja bezbednosti najmlađih u saobraćaju. 
 
Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Danas je iz prostorija Crvenog krsta Sombor ka naseljenim mestima počela distribucija prve tranše pomoći za socijalno ugrožena...

Prihvatilište u Somboru aktivno sprovodi akciju pod nazivom ,,Udomi, ne kupuj''. S obzirom na velik broj napuštenih životinja,...

U Kulturnom centru Kula će od 1. do 3. aprila biti održan tradicionalni XXIV Bambi fest. Program XXIV Bambi...

U subotu, 23. marta, u Svečanoj dvorani Muzičke škole u Кuli, održano je predavanje pod nazivom ''Droga nema...

Proteklog vikenda  u Boru održano je republičko takmičenje iz agencijskog i hotelijerskog poslovanja. Maturantkinja u ruskokrsturskoj Osnovnoj školi...

Danas je u prostorijama Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama otvorena filatelistička izložba.   To je...