Umrežavanje osnovnih škola na teritoriji grada Sombora

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih škola na teritoriji grada Sombora.

To je akt kojim se utvrđuje broj i prostorni raspored javnih osnovnih škola, a najvažniji zadatak je da se napravi razvojni plan kao podloga za odlučivanje i kasnije dobijanje saglasnosti od Ministarstva.
 
Akt treba da istovremeno uvaži principe jednakog prava, dostupnosti, efikasnosti i efektivnosti, a sve u skladu sa geografskim, demografskim, kulturnim, ekonomskim, ekološkim i drugim karakteristikama lokalne sredine.
 
Javna rasprava će se održati nakon okončanja rada Odeljenja za obrazovanje na pripremi Odluke. Poziv za raspravu biće objavljen na internet stranici grada Sombora i u lokalnom nedeljnom listu „Somborske novine“, kada će zainteresovana lica moći da dostave svoje pisane predloge, sugestije i komentare.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar