Ukidanje vanrednog stanja u opštini Odžaci

Odlukom Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Odžaci Gorana Nikolića, ukida se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Odžaci, budući da su, kako navode, prestali razlozi njenog proglašenja. Donošenjem odluke, nastavljaju da se primenjuju sve mere prevencije koje propisuje Vlada Republike Srbije u cilju zaštite stanovništva od širenja zarazne bolesti.

 

U saopštenju opštine Odžaci navodi se sledeće:

 

1. Ukida se vanredna situacija za celu teritoriju opštine Odžaci, proglašena Odlukom predsednika opštine, zbog nastupanja potrebe za preduzimanjem preventivnih mera i mera zaštite stanovništva od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, jer su prestali razlozi njenog proglašenja.2. Stupanjem na snagu ove odluke, prestaje da važi Odluka br.03-1-103/2020-I od dana 27.08.2020. godine, kojom je ova vanredna situacija proglašena.3. Ovu odluku dostaviti MUP RS – Odeljenju za vanredne situacije zapadnobačkog upravnog okruga, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.4. Donošenjem ove odluke nastavljaju da se primenjuju sve mere Vlade Republike Srbije propisane u cilju zaštite stanovništva od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.5. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom listu opštine Odžaci.

 

Podsećamo da je na hitnoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, održanoj 26. avgusta, doneta odluka o uvođenju vanrednog stanja u opštini Odžaci, koje je započelo odmah sutradan. Na snagu su stupile strožije mere zaštite radi prevencije širenja virusa Covid-19. Sa radom su prestali sportski centri, turističke organizacije, kao i Narodna biblioteka Branko Radičević. Pored toga, zatvorene su osnovne i srednje škole i predškolska ustanova Poleterac. Ugostiteljski objekti radili su skraćenim ranim vremenom, od 8 do 20 časova, dok su okupljanja svih udruženja građana bila zabranjena.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar