Udruženje slepih obeležilo “Dan belog štapa”

Udruženje slepih Sombor danas je u Dečijem odeljenju Gradske biblioteke obeležilo „Dan belog štapa“, dan kada se širom sveta podiže svest o osobama sa oštećenjem vida.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana slepih, 15. oktobra, Udruženje je organizovalo književno veče pod nazivom „NAŠE VEČE 4“ koje je podržao Grad Sombor putem Konkursa za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti kulture.

Prisutne je pozdravio predsednik Udruženja Slobodan Slavujević koji se ovom prilikom zahvalio prijateljima koji podržavaju Udruženje slepih, među kojima je i lokalna samouprava. Slavujević je otvorio književno veče recitujući stihove Arsena Dedića, ohrabrivši na taj način ostale učesnike programa.

Sekretar udruženja Danijela Golubović čitajući Proglas Saveza slepih Srbije ukazala je na prepreke sa kojima se slepe i slabovide osobe suočavaju u svakodnevnom životu.

Ispred Grada Sombora, programu je prisustvovao član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar