lokacija: Kula
objavljeno: 04.03.2019.

Učenicima ETŠ u Kuli nagrada za najbolju preduzetničku ideju

Društvo

U Odžacima i Srpskom Miletiću održani su 22. Dani edukativnosti mladih za preduzetništvo i inovacije na kojima je učestvovalo tridesetak ekipa osnovnih i srednjih škola iz Zapadnobačkog okruga.

Učesnici projekta imali su zadatak da uz pomoć nastavnika i profesora naprave što bolji biznis plan i razviju inovativne ideje u razliitim sektorima, da predvide rizike i konkurenciju, isplaniraju prihode, rashode i finansijski uspeh i što bolje prezentuju svoju poslovnu ideju, prenose Radio Odžaci.
 
Nagrada za najbolju preduzetničku ideju pripala je učenicima Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli. Oni su osmislili robota koji bi skupljao smeće umesto ljudi koji imaju neki hendikep i ne mogu to sami da rade.
 
Učenici Osnovne škole “Bora Stanković” iz Karavukova su za svoj projekat iz oblasti reciklaže osvojili drugo mesto, a treća nagrada pripala je učenicima Osnovne škole “Miroslav Antić” iz Odžaka koji su osmislili projekat za obnovu napuštenih fabrika.
 
Takmičenje je održano u organizaciji Opštine Odžaci i Saveza pronalazača Srbije, koji je ovaj projekat do sada uspešno realizovao u 23 opštine.

Izvor: nasemesto.rs
Foto: Nemanja Janjanin
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom Novi francuski film, održava se u Somboru do 27. juna. 

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...