Učenici OŠ Mladost iz Prigrevice proslavili školsku slavu (FOTO)

Učenici OŠ ,,Mladost'' iz Prigrevice proslavili su školsku slavu - Svetog Savu. 

- U godini kada slavimo 800 godina od samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, mi slavimo Svetog Savu, ne kao uspomenu, već ga slavimo kao živog prosvetitelja srpskog naroda i njegove kulture, duhovnosti, književnosti, umetnosti. Sveti Sava je bio i ostao, kako slikovito kaže Vladika Nikolaj Velimirović ,,najvrednija pčela koja je iza sebe ostavila punu košnicu slatkog meda kojim su se hranila srpska deca do današnjeg dana". Životom svojim svedočio je da volimo bližnje svoje, i od svog roda i sve ljude u svom okruženju, kaže Snežana Nišević, učiteljica iz Prigrevice.
 
Učenici OŠ ,,Mladost'' proslavu Svetog Save su počeli 27. januara,  u Bogomolji Svetog Marka, Liturgijski, uz službu oca Ljubiše Čovića, osvećenjem kolača i koljiva i recitalom učenika od I do IV razreda.
 
 
 
 
Nakon toga, proslava je nastavljena u školi, priredbom učenika i molitvenim obraćanjem oca Mladena Glušca. 
 
 
Kumovi, učenici IV/1, učiteljice Snežane Nišević kumstvo su predali učenicima trećeg razreda. 
 
- Sa puno ljubavi i sloge, svi su učestvovali u proslavi. I draga deca, i poštovani roditelji, svi nastavnici, sveštenstvo i rukovodstvo škole, s ponosom ističe Niševićeva.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar