Učenici iz Mađarske u poseti Somboru
Petnaestoro učenika uzrasta 16-18 godina i dve nastavnice iz Gimnazije u mađarskom gradu Kišpešti borave u Somboru od 28. juna do 7. jula, a domaćin im je OŠ Bratstvo Jedinstvo iz Sombora. Saradnja dva bratska grada Sombora i Kišpešte nastavljena je i ove godine kroz razmenu i druženje dece. Cilj je da se deca druže, upoznaju specifičnosti države i grada domaćina i da se na taj način uče prihvatanju različitosti i toleranciji. 
 
Goste iz Kišpešte tokom boravka u Srbiji imaće priliku da upoznaju Sombor i okolinu, kamp Crvenog krsta, Dida Hornjakov salaš, da plove Velikim bačkim kanalom, posete Suboticu, SRP Gornje Podunavlje i da učestvuju u brojnim drugim aktivnostima. 
 
-Drago mi je što i ove godine deca iz Sombora imaju priliku da se upoznaju sa decom iz Kišpešte i da provedu svoje slobodno vreme, ali i da imaju organizovane aktivnosti u kojima svi zajedno mogu mnogo toga da nauče - istakla je tokom prijema gradonačelnica Dušanka Golubović
  

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar