Učenici generacije osnovnih škola u Somboru otputovali na nagradno letovanje u Balaton

Najuspešniji maturanti osnovnih škola u školskoj 2017./2018. godini otputovali su na desetodnevno nagradno letovanje u Mađarsku. Nagradno letovanje za učenike obezbedila je lokalna samouprava, kao svojevrstan poklon i priznanje za njihov dosadašnji uspeh u školovanju.

Letovanje se realizuje u okviru projekta „U znaku Evrope i sigurnosti“, koji se već deset godina uspešno realizuje kao izraz bratske saradnje grada Sombora i Kišpešta, XIX kvarta Budimpešte. U okviru projekta deca dva grada se posećuju i druže.
Deca iz Kišpešta već su, od 29. juna do 8. jula, boravila u Somboru, a narednih 10 dana oni će biti domaćini učenicima iz Sombora.
 
 
Kao i prethodnih godina, domaćini su za goste iz Sombora pripremili bogat program, prema kojem će deca prva tri dana boravka u Mađarskoj provesti u Budimpešti, a potom u kampu na Balatonu.
 
Lep i prijatan boravak u Mađarskoj učenicima je poželeo Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice, isprativši jutros (13. jula) na letovanje 18 učenika.
 
 
Učenici, sa kojima će sve vreme biti i tri vaspitača, će u Mađarskoj boraviti do 22. jula.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar