lokacija: Apatin
objavljeno: 08.12.2017.

Ubuduće strožije kazne za pešake u saobraćaju

Društvo

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, a koji treba uskoro da se nađe pred poslanicima u Skupštini Srbije, pešaci će za ugrožavanje bezbednosti plaćati visoku cenu.

Prelaženje van pešačkog prelaza koštaće počinioca prekršaja 5.000 dinara, a ukoliko sa sobom vodi dete mlađe od 12 godina biće mu izrečena kazna od 10.000 do 20.000 dinara.

Prema izmenama zakona, a za koji će se glasati, ako pešak bude kriv za saobraćajni udes, može da bude kažnjen do 40.000 dinara. Osim navedenog, pešaci će morati da povedu računa i o vremenu i mestu upotrebe mobilnih telefona, jer će ih korišćenje istih na pešačkom prelazu koštati 3.000 dinara, a ukoliko usput sa sobom i vode dete mlađe od 12 godina, onda visina kazne raste 20.000 dinara.

Takođe, pešaci će 3.000 dinara morati da plate ako koriste slušalice na oba uha. Kada je u pitanju kretanje pešaka, ubuduće će morati da budu, u uslovima smanjene vidljivosti i noću, opremljeni svetloodbojnim prslucima, ili da imaju neko trepćuće svetlo ili baterijsku lampu.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U petak, 20. aprila, u prostorijama Crvenog krsta Sombor, Apatinski put 19, sa početkom u 12,00 sati, biće...

Kinološko društvo „Panonija Apatin“ obaveštava sve ljubitelje pasa i radne kinologije da će se u subotu, 21. aprila,...

Ekološki pokret Odžaka je nastavio ciklus predavanja o Arhuskoj konvenciji. U OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu juče su...

Već po tradiciji, susreti ljubitelja starovremenskih vozila biće održani u subotu, 21. aprila, na Trgu Sv. Trojstva.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne...

Crveni krst Apatin će sutra, 19. aprila, u saradnji sa ,,Domom zdravlja" iz Apatina organizovati akciju besplatne kontrole...