Ubijene životinje na Petrovom salašu u Apatinu

Nepoznati počinilac je u nedelju, 3. novembra u večernjnim satima na Malom Petrovom salašu u Apatinu, kod banje Junaković, prišao ogradi u kom su boravile životinje, i vatrenim oružjem ubio ponija i magarca.

Petar Rašeta, vlasnik ovog salaša sutradan je zatekao jezivu sliku. Njegove ljubimce, ponija Zlatka i magarca Julija nepoznata osoba je ustrelila i ostavila da iskrvare. Ubijene životinje su bile u svom zabranu na salašu.

-Osoba koja je tako nešto mogla učiniti nedužnoj životinji predstavlja opasnost i za ljude. Životinje ni krive ni dužne postale su žrtve bolesnika kojeg treba pronaći i pomoći mu, jer očigledno nije sposoban da se sam izbori sa problemom. Da li možemo biti sigurni da ova osoba, ne daj Bože, može učiniti i gore stvari? Ne znam kako da ga nazovem, doći do ograde salaša, pozvati životinje, ili su i same došle, i nemilosrdno ih ubiti –rekao je Rašeta.

Na licu mesta policija je izvršila uviđaj, a prema Rašetinim rečima, poni Zlatko je ubijen sa jednim metkom, a magarac Julije sa najmanje dva metka.

Mali Petrov salaš je mesto na kome deca iz Apatina i okoline dolaze na upoznavanje sa domaćim životinjama i njihovim načinom života na jednom klasičnom vojvođanskom salašu. Salaš je poznat po tome što životinje nisu zatvorene u kavezima kao u zoološki vrtovima. 


 


 

 
Izvor:Radio Dunav
 

 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar