U zgradi SO Apatin održan prijem učenika Učeničkog parlamenta

Povodom ,,Dečije nedelje'', a koja traje do 08. oktobra, u zgradi Skupštine opštine Apatin održan je prijem učenika Učeničkog parlamenta. Predstavnike sedmih i osmih razreda OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' ugostili su Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, Marko Đumić, sekretar SO Apatin i Milana Srdić, koordinator KZM Apatin.


 

Đaci su od Koraćeve mogli da čuju kada je nastao i gde prvi parlament u svetu, kako funkcioniše parlamentarni sistem u Srbiji, a naposletku i u samoj opštini Apatin.
Prisutnima je pomenut i interesantan podatak da je u đačkom parlamentu koji je osnovan u Apatinu 2005. godine njegov predsednik bio upravo današnji sekretar SO Apatin, Marko Đumić. Posebnu satisfakciju za učešće u đačkom parlamentu učenici su mogli da dobiju i kroz primer rada đačkog parlamenta na čiju inicijativu je kroz projekat u biblioteci apatinske gimnazije postavljen internet kafe sa šest računara.


 

Učenike je pozdravio i profesor nemačkog jezika Boris Mašić, a koji je prisutnima pričao o istorijskim podacima Apatina, kao i o mestima gde se nalazilo zdanje Opštinske uprave, pre lokacije na kojoj se danas nalazi. Učenici su saznali i niz istorijskih i arhitektonskih zanimljivosti o današnjoj zgradi Opštinske uprave.

Treba istaći i da su đaci, postavljajući niz pitanja na kraju predavanja,  pokazali veliko interesovanje za teme o kojima su slušali.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar