U Udruženju pčelara u Somboru puštena u rad linija za preradu voska

U prostorijama Udruženja pčelara Avram Maksimović u Somboru simboličnim uključivanjem prekidača gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović svečano je pustila u rad liniju za preradu pčelinjeg voska tj. izradu voštanih satnih osnova koje se koriste u pčelarstvu.

Radi se o subvencijama Grada Sombora za razvoj pčelarstva. Konkurs je organizovan 2019. godine, a podrazumevao je prijavu udruženja pčelara za nabavku ove opreme čija je vrednost 1 600 000 dinara.

-Ova oprema je za sve njih kao članove udruženja izuzetno korisna u smislu da se obezbeđuje prerada voska za proizvodnju satnih osnova koje su za njih od značaja za dalje obavljanje njihovih delatnosti – rekla je Golubović.

Ukupan iznos utrošenih sredstava je 1610240 dinara, a liniju za izradu satnih osnova je isporučila i instalirala firma Pčelar doo Vršac.

Milorad Mastilović, predsednik Udruženja pčelara Avram Maksimović je gostima  prezentovao rad linije ističući njen značaj za pčelare, jer na satnim osnovama pčele izgrađuju saće u kome izvode svoje potomstvo, a koje takođe služi za skladištenje meda.

Udruženje pčelara uručilo je Povelju zahvalnosti gradonačelnici Sombora.   
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar