U toku radovi na proširenju puta u Crvenki

Radovi na proširenju saobraćajnice državnog puta prvog reda u Crvenki i lokalnog puta u Ulici Moše Pijade čija je vrednost 30 miliona dinara trajaće, prema očekivanjima, narednih mesec dana.

Ovo  je, kako je rekao predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, značajan projekat  za opštinu, jer se proširuje raskrsnica, postavlja se nova signalizacija, novi semafori, a veći deo projekta finansira Republika, odnosno, JP Putevi Srbije. Proširenje saobraćajnice u Ulici Moše Pijade finansira se, kaže Miljanić, iz opštinskog budžeta. Miljanić je podsetio na projekat izgradnje puta Kruščić-Gračac, zajednička investicija opština Kula i Odžaci vredna preko 40 miliona dinara. Miljanić je najavio i buduće infrastrukturne projekte, kao što je novi put Kruščić- Ruski Krstur, investicija vredna 100 miliona dinara, kao i put Kula-Vrbas.

Ištvan Pap, ispred izvođača radova Bačka puta, je rekao da će se na sve četiri strane raskrsnica proširivati po jedna saobraćajna traka za skretanje u levo, što do sada nije postojalo, tako da će se saobraćaj odvijati mnogo brže i bezbednije.

Dejan Aleksić, inženjer saobraćaja objasnio je da je to ukrštanje dva puta sa pojačanim intezitetom saobraćaja. Prema podacima sa automatskog brojača saobraćaja na ovom državnom putu prosečan dnevni saobraćaj je preko 7000 vozila. U Ulici Moše Pijade, koja se naslanja na lokalni put Nova Crvenka-Bajša-Bačka Topola i predstavlja centar Crvenke, ima pojačanu frekvenciju lokalnog saobraćaja. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar