U toku prijave za školicu za trudnice u Apatinu

Po prvi put u opštini Apatin, 17. decembra počinje školica za trudnice. Iz apatinskog Doma zdravlja poručuju da su u toku prijave za prvu grupu polaznica, koje će obuhvatiti trudnice od šestog meseca naviše. 

Radi se o besplatnom programu koji će se od sada stalno održavati, kroz više ciklusa u toku godine. Predavanja u okviru školice će se izvoditi u posebno uređenim prostorijama Doma zdravlja. 
 
- Uređenje prostorija za školicu i samo pokretanje školice je jedan od značajnih projekata koje sprovodimo u oblasti zdravstva, pored izgradnje lifta i kupovine novog saniteta za Dom zdravlja, podseća Dubravka Кorać, zamenik predsednika opštine Apatin.
 
- Školice za trudnice su važan vid podrške roditeljstvu i ponosna sam što smo pokrenuli takav program u Apatinu. Prvi ciklus u decembru i januaru će se sastojati od sedam predavanja, kaže Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja. 
 
Partner lokalne samouprave i apatinskog Doma zdravlja na sprovođenju projekta školice je banka matičnih ćelija CryoSave.
 
- Izuzetno smo zadovoljni što smo deo ovog sjajnog projekta, posebno jer se školica za trudnice sada po prvi put održava u Apatinu. Iskustvo pokazuje da je ovakva vrsta podrške budućim majkama od velikog značaja jer olakšava boravak u porodilištu i doprinosi kvalitetnijoj brizi o bebi, rekla je Ivana Radak, direktorka CryoSave.
 
Projekat su podržali i lanac apoteka Galen Pharm, kao i brendovi Minakva i Humana. Sve informacije o školici mogu se dobiti svakoga dana u patronažnoj službi Doma zdravlja Apatin.

Izvor: Info tim opštine Apatin
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar