U toku je rekonstrukcija mineralnih filtera na fabrici vode u Apatinu

Rekonstrukcije filterske ispune u fabrici vode u Apatinu, kako stoji u saopštenju JKP Naš dom Apatin, radi se kako bi se u narednom periodu obezbedilo nesmetano i permanentno snabdevanje građana kvalitetnom pijaćom vodom prema pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, u narednih 10 godina.

Investiciona vrednost radova na rekonstrukciji mineralnih filtera na fabrici vode, koji su u toku, iznosi 24 900000 dinara. Za to su dobijena sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u isnosu od 79,90% ukupne investicije, a ostalih 20,10% obezbeđuje korisnik sredstava, odnosno, Opština Apatin.

Do sada je realizovano oko 70% ukupnih radova. Izvršena je nabavka i isporuka mineralnih ispuna tipa Culligan za 12 automatskih filtera na prvom stepenu filtracije. Na četiri automatska filtera izvršeni su radovi na vađenju postojeće ispune, demontaži filtera, peskarenju i farbanju, montaža filtera sa cevnim razvodima i punjenje novom mineralnom ispunom, dezinfekcija, ispiranje i priprema za puštanje u rad. Urađena je kompletna rekonstrukcija za proizvodnju i doziranje natrijum  hipohlorita sa puštanjem u rad.

 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar