U toku je pojačana kontrola saobraćaja
Lokacija: Srbija i svet
04.06.2019.
U 29 evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, u toku je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, u akciji, koja će trajati do 9. juna, biće angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.  
 
U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru evidentirano je, prema izveštaju somborske policije, osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, osam osoba zadobilo teške i pet osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je devet vozača. Na teritoriji grada evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile teške i tri osobe lake telesne povrede. Sedam vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola. 
 
Na području Opštine Apatin dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je šest osoba zadobilo teške i dve osobe lake telesne povrede. 
 
Na području Opštine Odžaci evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula
 
U Opštini Kula nije bilo saobraćajnih nezgoda, ali su zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana dva vozača. 
 
U toku prethodne nedelje na području PU Sombor napisana su 63 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 469 prekršajnih naloga
 
Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina i neustupanje prvenstva prolaza. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar