U subotu u Apatinu plivanje za časni krst - 28 prijavljenih

U organizaciji apatinskog Društva srpskih domaćina i Turističke organizacije opštine Apatin, u našem gradu će po peti put biti održano plivanje za časni krst. Ovaj događaj organizuje se širom Srbije 19. januara, na Bogojavljanje, veliki hrišćanski praznik koji pravoslavna crkva i vernici proslavljaju polaganjem krsta u vodu. Bogojavljanje predstavlja uspomenu na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga. Tog dana se svi hrišćani pravoslavne vere pozdravljaju sa ,,Bog se javio” i odgovaraju sa ,,Vaistinu se javio”.

U plivanju za časni krst mogu učesestvovati članovi društva, kao i drugi zainteresovani građani koji su punoletni i zdravstveno sposobni. Svi takmičari moraju proći lekarski pregled sa odobrenjem da mogu učestvovati u manifestaciji. Kako saznajemo u Društvu srpskih domaćina, za sada je već prijavljeno 28 ljudi.
 
Program povodom obeležavanja Bogojavljanja u Apatinu:
 
- 9 h - Liturgija u Hramu Sabora Svetih Apostola u Apatinu
- 11 h -  Odlazak na međunarodnu marinu u Apatinu
- 12 h -  Obraćanje predsednika Udruženja i kraći kulturno umetnički program
- 12:45 h - Početak plivanja.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar