U subotu u Apatinu Božićni vašar

U organizaciji Udruženja Nemaca ,,Adam Berenc'' i Udruženja ljubitelja prirode ,,Franc Špajzer'', a uz pokroviteljstvo Turističke organizacije opštine Apatin, u subotu, 16. decembra, u našem gradu će biti održan prvi Božićni vašar.

Vašar će biti prodajno izložbenog karaktera, a svi zainteresovani će ga moći obići u periodu od 9 do 15 sati, u ulici Žarka Zrenjanina broj 14, kod crkve Srce Isusovo. Ulaz je slobodan, a nešto više o svemu ovome za 025info, ispred organizatora, govorila je Jovanka Stepanović.


- Na Božićnom vašaru će biti oko 15 izlagača, kako Udruženja građana, tako i pojedinaca. Oni će nam pokazati kako su se nekad pravili novogodišnji ukrasi, a što i danas možemo primeniti u praksi. Moći će se kupiti heklani anđeli, ručno rađeni novogodišnji venčići i drugi ukrasi. Kako se božićna trpeza ne može zamisliti bez oraha i meda, i pčelari će naći mesto na vašaru, a iz Bogojeva će nam doći gosti koji će imati izložbenu prezentaciju na kojoj će nam dočarati kako se nekad u njihovim krajevima čekao Božić, na koji način i sa kakvim ukrasima se kitila jelka, rekla je Stepanovićeva.


Pored rukotvorina i ručno rađenih novogodišnjih ukrasa, na Božićnom vašaru u Apatinu moći će se kupiti i unikatni poklončići, kolači, kao i med i proizvodi od meda.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar