U sredu u Ruskom Krsturu obuka za proizvođače povrća

Lukowa, internacionalna kompanija koja se bavi otkupom i distribucijom voća i povrća uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, organizuje drugi ciklus obuka namenjene poljoprivrednim proizvođačima i otkupljivačima voća i povrća na temu zahteva savremenog tržišta i efikasnog i održivog pristupa u uzgajanju voća i povrća. 

Edukativne radionice koje su počele u decembru 2018. godine organizuju se u 15 gradova Srbije i teme obuhvataju: primenu standarda u proizvodnji i preradi (GLOBAL G.A.P, organska proizvodnja), modernu tehnologiju i proizvodnju, unapređenje produktivnosti, zaštitu i ishranu zasada, bezbednost hrane. 
 
U Ruskom Krsturu će se održati obuka za proizvođače povrća.
 
Svrha ovog edukativnog karavana je postizanje višeg nivoa kvaliteta i standardizacija poljoprivrednih proizvoda. Obuka se organizuje uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, četvorogodišnju aktivnost vrednu 12 miliona dolara, koja ima za cilj jačanje prerađivačke industrije, posebno sektora voća i povrća, i povećanje prodaje domaćih proizvoda na međunarodnom i domaćem tržištu.
 
Obuka u Ruskom Krsturu će biti održana u sredu, 16. januar, sa početkom u 19,30 sati, u sali restorana „Crvena ruža“.   
 
Za dodatne informacije možete se informisati na mail adresu: [email protected]
 
Foto: pixabay.com
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar