U Somboru predstavljen projekat Žene kreatorke promena u seoskoj sredini

U organizaciji Udruženja žena Udahni život iz Stanišića u Domu učenika u Somboru održana je završna konferencija i predstavljanje projekta Žene kreatorke promena u seoskoj ekonomiji, koje je podržala Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN WOMEN) u okviru projekata Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti.

-Mi smo kao lokalna samouprava uradili mnoge stvari kojima smo, nadamo se, uspeli da podignemo kvalitet i pitanje rodne ravnopravnosti u našoj sredini, pre svega na neki način identifikujući posebno potrebu žena u naseljenim mestima, ali i samom Gradu Somboru. U tom smislu preduzimali smo brojne aktivnosti, od afirmacije sportskih aktivnosti koje su posebno namenjene ženama, preko afirmacije kulturnih aktivnosti koje žene u naseljenim mestima stavljaju u fokus, afirmacije starih i umetničkih zanata gde smo se oslanjali pre svega na žene u ruralnim područjima, a tu je takođe i realizacija projekta prekogranične saradnje koji u fokusu ima žene u ruralnim područjima i bavi se proizvodnjom i preradom lavande - rekla je Golubović.

Opšti cilj projekta Žene kreatorke promena u seoskoj ekonomiji je povećanje šanse za žene na području Grada Sombora da pristupe resursima, samozapošljavanju i zapošljavanju u ekonomskim aktivnostima sa dodanom vrednošću.   

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar