U Somboru povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovan prijem za dobrovoljne davaoce

Povodom   Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi  u lokalnoj samoupravi je i ove godine organizovan  prijem dobrovoljnih davalaca krvi sa teritorije grada Sombora.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora i dr Dalibor Forgić, član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite zahvalili su se dobrovoljnim davaocima krvi na humanosti i apelovali na sve građane,  kojima to zdravstveno stanje omogućava, da daju krv.

„Drago mi je što je sa nama više mladih dobrovoljnih davalaca  krvi, što znači da mladi nastavljaju  humanu tradiciju, a zahvalio bih se i gospodinu Jakobu Juliju koji je krv dao 99 puta“, obratio se prisutnima Ratković.

Dr Forgić je istakao da je krv resurs koji ne može da se proizvede i nezamenljiva je u pojedinim situacijama i utoliko je davanje krvi kao  lični, humani gest značajniji.

Počasni predsednik Crvenog krsta  u Somboru, prim. dr Milan Zobenica čestitao je svim dobrovoljnim davaocima Svetski dan dobrovoljnog  davalaštva krvi i zahvalio im na humanosti.

„Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi je poverena Crvenom krstu, ali ste vi – dobrovoljni davaoci – najbolji promoteri ovog humanog gesta. Naša težnja jeste da imamo što više dobrovoljnih davalaca krvi koji krv daju prvi put, jer kada neko krv da jednom, najčešće to i nastavi da čini“,  rekao je dr Zobenica.

Počasni predsednik Crvenog krsta u Somboru dr Zobenica je istakao da je na današnjem prijemu  „šareni sastav“ dobrovoljnih davalaca.

„Ovde su veterani, ali i mladi ljudi koji su krv nedavno dali prvi put. Imamo i čitave porodice koje su davaoci krvi, kao i respektabilan broj zdravstvenih radnika koji su davoci krvi“, rekao je dr Zobenica i zahvalio se lokalnoj samoupravi na saradnji, ne samo na promociji dobrovoljnog davalaštva, već i na pomoći i saradnji u svim akcijama koje se preduzimaju kada je dobrovoljno davalaštvo krvi u pitanju.

Načelnica Službe za transfuziju dr Sonja Janković, je pozdravila sve dobrovoljne davaoce krvi i zahvalila im  što spašavaju ljudske živote.


Dobrovoljni davaoci krvi, govorili su o svojim razlozima da se upišu na listu humanista velikog srca, a zajedničko za sve je, kako su naveli,   neizreciv osećaj sreće što pomažu u spašavanju života.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi svim davaocima čestitala je i Biljana Klipa, sekretar somborskog  Crvenog krsta, naglašavajući da svi koji žele da daju krv mogu to učiniti svakog dana  u Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“, Vojvođanska ulica br. 75, Sombor.

„Krv možete dati i svake srede od 12.00 do 14.00 časova u prostorijama Crvenog krsta Sombor, Apatinski put br. 19“, istakla je Klipa.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar