U Somboru počela distribucija prehrambenih paketa socijalno ugroženima

Danas je iz prostorija Crvenog krsta Sombor ka naseljenim mestima počela distribucija prve tranše pomoći za socijalno ugrožena lica,  nastanjenim u naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora. Radi se o 550 prehrambenih paketa koje će korisnici socijalne pomoći preuzeti u mesnim zajednicama svog stanovanja. Današnjoj distribuciji humanitarne pomoći prisustvovao je i predsednik Skupštine grada primarijus dr Zoran Parčetić.

 
Obzirom da je javna nabavka završena vrlo uspešno, ovo je prva ovogodišnja  podela humanitarnih prehrambenih paketa. Uslovi za nabavku su bili isti kao i prošle godine i nadam se da će korisnici prehrambenih paketa biti zadovoljni“ rekao je predsednik Skupštine grada primarijus dr Zoran Parčetić i dodao da će i ove godine  biti podeljeno 3300 paketa u šest tranši.
 
 
Obzirom da Narodna kuhinja takođe ide u ovaj paket, moram istaći da smo u saradnji sa Centrom za socijalnu pomoć napravili reviziju i da je broj korisnika Narodne kuhinje smanjen otprilike u pola. Nastavićemo da ažuriramo spiskove, tako da ove godine nije bilo ni jedne jedine primedbe na podelu prehrambenih paketa kao i na spisak korisnika narodne kuhinje“, istakao je primarijus dr Zoran Parčetić.
 
Vrednost paketa je ista kao i prošle godine, a svaki paket sadrži 3 kg pirinča, 4 kg pasulja, 1 kg kuhinjske soli, testenina 5 komada, 3 kg šećera, 2 kg palente, po 2 pakovanja graška i mahuna od 800 grama, 3 kom kokošije supe, isto toliko i goveđe supe i 3 litre suncokretovog ulja.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar