U Somboru otvoren šalter za preduzetnike

Šalter za preduzetnike otvoren je u Uslužnom centru Gradske uprave Grada Sombora. Ovaj šalter otvoren je zahvaljujući saradnji Grada Sombora, Privredne komore Srbije i njihove Regionalne kancelarije u Somboru. Šalter su svečano otvorili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić i direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović.

-Vrlo uspešno smo i do sada realizovali brojne programe koji su vezani za odgovore prema privredi i privrednicima. Otvaranje šaltera za preduzetnike ne treba samo shvatiti u smislu preduzetnika i vlasnika određenih radnji, već i kao pomoć i podršku za sve one koji su preduzetni, dakle od fizičkih lica koja imaju određenu ideju i poslovni plan, kako mogu to da realizuju, ali isto tako i kao pomoć za preduzetnike, mala i srednja preduzeća i sve one kojima je potrebna određena informacija vezana za privredna kretanja, podsticaje, vrste podrške, ali i određene formalno – pravne uslove koje treba da ispune. Ova naša saradnja podrazumeva još jednu mogućnost da svi oni koji su zainteresovani za neke privredne delatnosti dobiju odgovarajuću vrstu podrške, kako od strane Gradske uprave, tako i od Privredne komore – rekla je na otvaranju gradonačelnica Sombora.

Ovaj projekat je, prema rečima direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislave Simanić, započela Privredna komora Srbije u cilju unapređenja saradnje između Privredne komore, lokalnih samouprava i samih privrednika i preduzetnika koji obavljaju registrovanu poslovnu delatnost na teritoriji određene opštine.

-Na ovim šalterima privrednici i preduzetnici mogu dobiti sve neophodne informacije od značaja za njihovo poslovanje. Tu su dve grupe informacija. Prva grupa odnosi se na one koji tek žele da započnu sopstveni posao, a druga grupa odnosi se na one koji već obavljaju registrovanu poslovnu delatnost. Na tim šalterima oni mogu dobiti informacije o raspoloživim finansijskim sredstvima i o uslugama Privredne komore Srbije koje mogu dobiti – navela je Simanić.

Sva pitanja na koja preduzetnici ili budući preduzetnici ne budu mogli da dobiju odgovore tog trenutka na šalteru biće prosleđena stručnoj službi Privredne komore Srbije i u roku od 48 časova će im biti dostavljen odgovor.

Cilj otvaranja ovog šaltera, kako je rekao direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović, je da se olakša privrednicima i preduzetnicima kako bi na jednom mestu mogli da dobiju sve informacije potrebne za poslovanje, da im se uštedi vreme i olakša sve ono što može da im donese bolji profit.

Svi preduzetnici i oni koji to žele da postanu, svoja pitanja mogu da postave i putem telefona, pozivom na broj 025/468-205 ili elektronskim putem, slanjem mejla na adresu [email protected]


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar