U Somboru osnovano društvo učitelja
13.02.2020.

Osnivačka skupština Društva učitelja opštine Sombor održana je u prostorijama Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. Ciljevi ovog udruženja usmereni su ka afirmaciji učiteljskog poziva, negovanju etike nastavničkog poziva, stručnom usavršavanju, podsticanju inovacija u obrazovnom procesu i ostvarivanju saradnje sa ustanovama i institucijama.

Usvojen je Statut i Poslovnik o radu skupštine somborskih učitelja, za predsedavajućeg skupštine je izabrana Ružica Vukelić, za zapisničara Tatjana Kolar, a članove skupštine Društva čine delegati iz 15 osnovnih škola.

-Kada smo osnivali Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju naša namera je bila da taj Centar ne bude samo mesto gde će se prosvetni radnici usavršavati samo u stručnom smislu, nego da im daje podršku i u svakom drugom smislu, i drago mi je da nakon godinu dana postojanja Centar to uspeva i da se svi ovde okupljamo i radimo na nekim ciljevima koji su bitni za prosvetu u Somboru -  rekao je Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač.

Osnivanje su podržali i načelnik Školske uprave Borislav Staničkov, direktor Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Milan Stakić, Savez učitelja Republike Srbije, Udruženje vojvođanskih učitelja, Društvo učitelja opštine Kula, Društvo učitelja Beograd i Društvo učitelja Arilje.

                                                      
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar