U Somboru osnovan Pedagoško-edukativni razvojni centar

Na Pedagoškom fakultetu u Somboru osnovan je Pedagoško – edukativni razvojni centar (PERCE) koji počinje sa radom 1. marta 2019. godine. Ovaj Centar je jedna od aktivnosti koja je proistekla iz Sporazuma o saradnji između grada Sombora i Pedagoškog fakulteta, koji je potpisan prilikom obeležavanja 240 godina od obrazovanja srpskih učitelja u „Normi“ Avrama Mrazovića.

Profesori i saradnici Pedagoškog fakulteta, pedagozi, psiholozi i defektolozi, će u okviru Centra pružati savetodavne usluge u vezi sa teškoćama u razvoju i učenju, problemima u ponašanju, aktivnostima za stimulaciju razvoja, pozitivnim roditeljstvom, metodama i tehnikama uspešnog učenja, pripremom individualnog obrazovnog plana itd. Pored savetodavnih usluga koje su namenjene nastavnicima, vaspitačima, defektolozima, stručnim saradnicima, deci, učenicima i roditeljima, saradnici Centra organizovaće stručna predavanja za nastavnike i stručne saradnike, javne akcije i aktivnosti u školama povodom važnih međunarodnih datuma. Uz pomoć studenata Pedagoškog fakulteta planirano je izvođenje pedagoško-psiholoških radionica na različite teme sa učenicima osnovnih i srednjih škola.
 
Saradnici Centra će savetodavne usluge pružati sredom u periodu 13 – 15 časova u Pedagoškoj laboratoriji na Pedagoškom fakultetu, Podgorička 4. Zainteresovani nastavnici, stručni saradnici, kao i roditelji mogu se obratiti na mejl adresu [email protected].
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar