U Somboru održana radionica u okviru projekta Visitus

U organizaciji grada Sombora uz podršku partnera opštine Erdut i Instituta ekonomskih nauka Republike Srbije, održana je radionica u okviru projekta „Visitus“.

Za ovaj projekat iz IPA fonda izdvojeno je 300.000 evra, a po završetku će organizovane turističke ture za slabovide i slepe osobe na području Zapadnobačkog upravnog okruga i u Osiječko-baranjskoj županiji postati ustaljena praksa.
 
Opšti cilj projekta je kreiranje uslova za unapređenje turističke ponude u prekograničnom području Zapadnobačkog upravnog okruga i Osiječko-baranjske županije, kroz diverzifikaciju turističke ponude za slepe i slabovide.
 
Predviđeno je da ukupno bude 30 turističkih tačaka u Somboru, Apatinu, Bačkom Monoštoru, Sonti, Bezdanu i Telečkoj, a na četiri mesta će biti postavljeni uređaji koje će slabovidim i slepim osobama omogućiti bolji doživljaj i približavanje svega onoga što Zapadnobački okrug nudi.
Turistička ciljna grupa slabovidih i slepih osoba ima određene potrebe, koje moraju u infrastrukturi i ponašanju prema njima biti zadovoljene. Oni, takođe, žele da putuju i da dožive nešto novo, kao i svi mi videći ljudi i zato svi oni koji se bave ponudom turističkih usluga moraju biti upoznati sa životom jedne takve osobe i unaprediti svoje resurse, kako bi mogli da prime takve turiste,“ istakla je Izabel Lanji Hnis, iz Subotičkog turističkog klastera, na radionici održanoj u prostorijama Poljoprivredne stručne službe Sombor.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar