U Somboru održana Kajak avantura

U okviru Projekta „Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor razvojem tematskih zelenih staza i turističkih paketa regiona – Baja-Sombor Zelene staze” koji se sufinansira iz fondova Evropske unije, grad Sombor je nastavio sa aktivnostime, te je danas održana jedna od četiri predviđene aktivnosti.

Pošto je danas Svetski dan mladih, održana je prava kajak avantura, o kojoj nam je više rekla Melita Danilović, član projektnog tima:“Danas ovo što se realizuje jeste na današnji dan Svetski dan mladih 12. avgust, jeste kajak avantura. Za realizaciju ovih kajak avantura iz prethodnog perioda smo kupili rekreativne kajake, opremljen nam je ovaj kajak centar i adaptiran, tako da ćemo današnji Svetski dan mladih simbolično predstaviti ovom kajak avanturom“, rekla je Danilović.

Cilj projekta je da se razvije turistički potencijal u regionu, a samim tim i unapredi ekonomska saradnja, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i podiže svest o ekološkoj održivosti dva grada čije prirodno okruženje predstavlja izuzetnu osnovu za različite sportske i turističke aktivnosti, uključujući staze prirode i vodeni turizam.

U okviru današnjeg programa volonteri Crvenog Krsta iz Sombora su izveli prezentaciju pružanja prve pomoći povređenim licima i njihovo oživljavanje, izmamivši aplauze svih prisutnih.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar