U Somboru održana info radionica za poljoprivrednike

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka, u okviru projekta „Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu“, održana je info radionica za poljoprivrednike.

U prostorijama Poljoprivredne stručne službe Sombor okupljenim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeni su podsticaji i podrška Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i rezultati 2018. i planovi za 2019. godinu.
 
Svetlana Roljević Nikolić i Biljana Grujić iz Instituta za ekonomiku poljoprivrede Beograd predstavili su podsticaje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i podršku razvojnih fondova na teritoriji AP Vojvodine u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja.
 
Na ovoj info radionici o aktuelnim i budućim merama podrške poljoprivrednicima u okviru programa „IPARD II – instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja“ govorio je Vlado Кovačević iz Instituta za ekonomiku poljoprivrede Beograd.
 
O temi koja je možda najinteresantnija za manje poljoprivredne proizvođače „Modeli poslovnog udruživanja i umrežavanja poljoprivrednika po modelu i praksi EU (proizvođačke grupe; LAG)“ poljoprivrednim proizvođačima je govorila Vesna Paraušić, Institut za ekonomiku poljoprivrede Beograd.
 
Ispred Gradske uprave i Odeljenja za poljoprivredu sastanku je prisustvovala Gordana Cvetićanin.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar