U Somboru održana edukativna manifestacija pod nazivom Droga, hvala NE

U okviru promocije zdravih stilova života, Crveni krst Sombor, u saradnji sa Skupštinom grada Sombora, organizovao je na Trgu Svetog Đorđa manifestaciju pod nazivom ,,Droga, hvala NE’’.

Volonteri Crvenog krsta Sombor prisutnima su delili edukativne flajere na kojima se nalaze informacije o štetnosti korišćenja psihoaktivnih supstanci, kao i edukativne liflete  sa načinom prepoznavanja osobe koja konzumira PAS. Pored štanda sa edukativnim materijalom, volonteri su uz muziku pozivali mlade sugrađane da prihvate izazov i ,,zavire u svet mašte’’ u kojem su se nalazili našminkani volonteri koji su predstavljali osobe zavisne od psihoaktivnih supstanci i iznad kojih su bili izgovori koje osobe u početku najčešće koriste kako bi opravdali konzumiranje istih. Tim načinom volonteri su informisali prisutne o načinu vrbovanja mladih i da ne postoje lake i teške droge, kao i da sve dovode do katastrofalinih posledica. 

Svi učesnici manifestacije koji su  ,,zavirili u svet mašte’’ dobili su majice sa natpisom ,,Droga, hvala NE’’ poklon Skupštine grada Sombora.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar