U Somboru od danas moguć uvid i upis u birački spisak

Povodom raspisanih izbora za narodne poslanike, poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština, gradskih opština i gradova za 26. april, građanima se na uvid izlaže deo biračkog spiska za područje Grada Sombora. Provera da li ste upisani u birački spisak biće moguća do 10. aprila, radnim danima, od 7:30 do 15 časova. Uvid u birački spisak 10. aprila biće moguć do 24 časa. Putem računarske opreme u kancelariji broj 2, u zgradi Skupštine Grada Sombora, na Trgu cara Uroša 1, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana, omogućava se provera da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Građani sa teritorije grada Sombora do 10. aprila mogu zahtevati donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku. Zahtevi se podnose takođe u kancelariji broj 2. Maloletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Sombora mogu tražiti upis u birački spisak za područje grada Sombora, ako do dana izbora, odnosno, na dan izbora steknu punoletstvo.

Gradskoj upravi grada Sombora mogu građani najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno, do 4. aprila, mogu podneti podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji ili mestu boravišta u inostranstvu.

Interno raseljena lica do 10. aprila imaju pravo na upis u birački spisak prema mestu u kome su prijavljeni sa tim statusom, a mogu zahtevati i donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar