lokacija: Sombor
objavljeno: 19.11.2018.

U Somboru obeležen Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Društvo

Juče je na Trgu Svetog Trojstva, u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Crvenog krsta Sombor, obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora se danas priključio akciji obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koje je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Ovaj dan pruža priliku da se skrene pažnja javnosti na saobraćajne nezgode, posledice saobraćajnih nezgoda, troškove, kao i mere koje se mogu preduzeti da se one spreče. Takođe, obeležavanje ovog dana je prilika da se institucije i društvo podsete na odgovornost, da se istakne značaj javne svesti o posledicama saobraćajnih nezgoda.“ rekao je u svom obraćanju zamenik gradonačelnice grada Sombora, Antonio Ratković.
 
Na trgu Svetog Trojstva u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Crvenog krsta Sombor, tj članova Crvenog krsta, izvedena je jedna simulacija saobraćajne nezgode kao i ukazivanje prve pomoći odmah nakon nesreće, čime je grad Sombor na jedan simboličan način pridružio se ostalim gradovima u Srbiji kao i u svetu, obeležavajući Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.
 
Inače, ovaj dan se u svetu tradicionalno obeležava od 2005. godine, kada su Ujedinjene nacije usvajanjem rezolucije pozvale na obeležavanje treće nedelje novembra, kao Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Srbija je tradicionalno počela da obeležava ovaj dan počev od 16. novembra 2007.godine, kada je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu održan seminar posvećen Danu sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...