U Somboru obeležen Dan oslobođenja od fašizma

Svečanom akademijom u Skupštini grada, Sombor je obeležio 72. godišnjicu Dana oslobođenja od fašizma.


Gradonačelnica Dušanka Golubović priredila je prijem za predstavnike SUBNOR-a, Vojske Srbije, policije, kao i predstavnike diplomatskog kora i verskih zajednica.
 

Vence na spomen obeležja  partizanima i Crvenoarmejcima i na spomenik žrtvama fašitičkog terora  na Vidovdanskom trgu položile su delegacije lokalne samouprave, SUBNOR-a, Vojske Srbije i predstavnici Ambasada Rusije i Bugarske.
 

Gradonačelnica Dušanka Golubović je istakla da je ponosna što izuzetno vrednu Oktobarsku nagradu uručuje dr Branislavu Daniloviću (77), poznatom somborskom lekaru i humanisti, kao nagradu za trajno životno delo, koji je dao veliki doprinos na višedecenijskom  poslovnom angažovanju i širem društvenom nastojanju za dobrobit grada. Njemu je pripala nagrada u iznosu od 120.000 dinara.


 

Danilović  se zahvalio na nagradi, i dodao da će i dalje promovorisati grad kulture i zelenila, i to zdravstveno prosvećivati kao lekar.
Osim toga, zahvalnice su primili i zaslužni pojedinici i preduzeća za doprinos razvoju grada.
U umetničkom delu programa učestvovali su učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ i dramska grupa  Gimnazije „Veljko Petrović“.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar