U Somboru moguće poskupljenje daljinskog grejanja

Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj predložilo je Gradskom veću Sombora da potvrdi saglasnost na odluku o obrazovanju novih cena isporuke toplotne energije koje primenjuje JKP Energana za grejnu sezonu 2019/2020.

Prema novom cenovniku koji će prema ovoj odluci početi da se primenjuje od 1. oktobra, u grejnoj sezoni registrovana potrošnja po mernoj jedinici iznosiće 6,14 umesto dosadašnjih dinara 5,66 dinara po kWh, što je poskupljenje od 8,64% po kWh.

Prema istoj odluci, u novoj grejnoj sezoni za čak 10 % skuplji će biti i fiksni deo troškova, koji korisnici daljinskog grejanja Energani plaćaju tokom čitave godine. Po novom cenovniku, takozvani fiksni troškovi će biti 33,43 dinara po kvadratnom metru grejne površine, bez obračunatog PDV-a, dok je dosadašnja cena bila 30,39 dinara po kvadratu.

Kompletan predlog za davanje saglasnosti na odluku o obrazovanju cena isporuke toplotne energije možete pogledati na sajtu Grada Sombora.

Prema dostupnim podacima, Energana isporučuje toplotnu energiju u 4000 stanova i ima 130 privrednih korisnika.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar