U Somboru kažnjavaju seču drveća u vetrozaštitnim pojasevima

Odeljenje poljoprivrede i zaštite životne sredine Gradske uprave Sombora izdalo je saopštenje za javnost o zaštiti vetrozaštitnih pojaseva.

Poljočuvarska služba grada Sombora vršiće kontrolu u skladu sa gradskom Odlukom o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete i u skladu sa odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a protiv lica koja su načinila prekršaj biće sprovedene propisane kaznene mere.

Novčana kazna za fizičko lice koje ošteti ili seče drveće koje čini poljozaštitni, odnosno vetrozaštitni pojas, ili se nalazi u putnom pojasu, ili na poljoprivrednom zemljištu iznosi 25 000  dinara, za pravno lice novčana kazna od 150 000 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu novčana kazna od 25 000 dinara, a za preduzetnika koji načini prekršaj predviđena je kazna od 75 000 dinara. Ukoliko vrednost posečene drvne mase prelazi količinu od 1m³ protiv učinioca će biti podneta i krivična prijava. Prema Zakonu o šumama lice koje izvrši bespravnu seču dužno je i da izvrši sanaciju i da nadoknadi nastalu štetu korisniku šuma. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar