U Somboru i Belišću prekogranični poljoprivredni klasteri
Na sednici Gradskog  veća Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, a na kojoj su razmatrane 23. tačke dnevnog reda, bila je i odluka o učešće Sombora u projektu Razvijanje održivih prekograničnih klastera. Ovaj projekat  predstavlja saradnju Grada Sombora, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Lokalne razvojne agencije grada Belišća, Biznis inkubatora BIOS i Fakulteta agrobiotehničkih nauka iz Osijeka. 
 
Ovim projektom postići će se jačanje društvenog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja. Osnovni cilj je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za rast kapaciteta i potencijala za zapošljavanje malih i srednjih preduzeća kroz uspostavljanje dva zajednička prekogranična klastera u sektoru poljoprivrede i primenjenih IT rešenja u poljoprivredi i mašinskoj inženjerskoj industriji, koje koordiniraju institucije za podršku poslovanju i istraživačke institucije, na području gradova Sombora i Belišća. 
 
Članovi gradskog veća usvojili su i Predlog rešenja o regresiranju troškova prevoza učenika srednjih škola sa teritorije Grada u školskoj 2019/2020. godini. Prema ovoj odluci učenici koji pohađaju srednje škole sa sedištem u Somboru za školsku 2019/2020. godinu, imaju pravo na regresirani prevoz kod izabranog prevoznika  i to u visini od 40% za I i II zonu i 50% za III i IV zonu, odnosno, u visini od 100% ukoliko su iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći, imaju smetnje u razvoju ili su bez roditeljskog staranja. 
 
Većnici su usvojili, a krajnju reč daće odbornici Skupštine grada Sombora na narednoj sednici o Nacrtu odluke o osnivanju gradskog muzeja Sombor, Nacrtu odluke o upotrebi imena i simbola grada Sombora, Nacrtu odluke o pečatima organa grada Sombora kao i Izveštaju o radu mesnih zajednica na teritoriji grada Sombora za 2018. godinu. 
 
Zbog odlaska jednog člana stručnog tima gradski većnici su na 162. sednici usvojili Predlog rešenja o imenovanju stručnog tima za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva – dimničarske usluge na teritoriji Grada.  
 
 
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar