lokacija: Kula
objavljeno: 19.11.2018.

U petak u Kuli besplatna obuka za pravilno korišćenje dečjih autosedišta

Društvo

Kula će po četvrti put biti domaćin edukativnih predavanja o pravilnoj upotrebi bezbednosnih autosedišta za decu, sa ciljem da unapredi bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Obuka će se održati 23. novembra u “Nepkeru” sa početkom u 11 časova. Organizator obuke je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za saobraćaj opštine Kula.

Pored predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja i lokalne samouprave, skupu će prisustvovati predstavnici Doma zdravlja, Policijske uprave, predškolske ustanove, vaspitači mlađih grupa i ostali. U okviru obuke razgovaraće se o teorijskoj i praktičnoj upotrebi i pravilnoj montaži autosedišta u vozilima, uz diskusiju i pitanja na ovu temu. Za ovu priliku pripremljenu su pokloni u vidu 50 autosedišta – grupe od 9 do 36 kg.
 
Predavanju može da prisustvuje po jedan roditelj, a iz Agencije za bezbednost saobraćaja napominju da roditelji ponesu fotokopiju izvoda matične knjige rođenih za dete i ličnu kartu. Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja upotreba dečijih autosedišta u vozilima iznosi na teritoriji opštine Kula iznosi oko 40%.
 
Nakon edukativnog predavanja, u 13 časova će početi tribina o bezbednosti u saobraćaju za starije sugrađane, na kojoj će biti podeljeni pokloni: kišobrani, cegeri, svetla za bicikla i drugo.

Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...