lokacija: Kula
objavljeno: 19.11.2018.

U petak u Kuli besplatna obuka za pravilno korišćenje dečjih autosedišta

Društvo

Kula će po četvrti put biti domaćin edukativnih predavanja o pravilnoj upotrebi bezbednosnih autosedišta za decu, sa ciljem da unapredi bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Obuka će se održati 23. novembra u “Nepkeru” sa početkom u 11 časova. Organizator obuke je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za saobraćaj opštine Kula.

Pored predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja i lokalne samouprave, skupu će prisustvovati predstavnici Doma zdravlja, Policijske uprave, predškolske ustanove, vaspitači mlađih grupa i ostali. U okviru obuke razgovaraće se o teorijskoj i praktičnoj upotrebi i pravilnoj montaži autosedišta u vozilima, uz diskusiju i pitanja na ovu temu. Za ovu priliku pripremljenu su pokloni u vidu 50 autosedišta – grupe od 9 do 36 kg.
 
Predavanju može da prisustvuje po jedan roditelj, a iz Agencije za bezbednost saobraćaja napominju da roditelji ponesu fotokopiju izvoda matične knjige rođenih za dete i ličnu kartu. Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja upotreba dečijih autosedišta u vozilima iznosi na teritoriji opštine Kula iznosi oko 40%.
 
Nakon edukativnog predavanja, u 13 časova će početi tribina o bezbednosti u saobraćaju za starije sugrađane, na kojoj će biti podeljeni pokloni: kišobrani, cegeri, svetla za bicikla i drugo.

Izvor: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...