U OŠ Žarko Zrenjanin postavljena izložba pančevačkog strip autora pod nazivom Pisma Hilde Dajč

U Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin", do utorka 4.decembra. biće postavljena izložba "Pisma Hilde Dajč" Aleksandra Zografa, pančevačkog strip autora.  

Postavka je posvećena Beograđanki jevrejskog porekla, Hildi Dajč koja je tokom Drugog svetskog rata poslednje dane  života provela u logoru Staro sajmište,  gde je otišla dobrovoljno, kako bi kao medicinska sestra pomagala svojim sunarodnicima. 
 
Izložbu čine ilustracije iz stripa napravljene na osnovu njenih sačuvanih pisama koje je pisala svojim prijateljicama, Nadi i Mirjani.
Pisma predstavljaju svedočanstva jednog vremena, svedočanstvo o tome kako jedna ideologija uništava čoveka, oduzima mu dostojanstvo i pretvara ga u broj. 
 
Izložbu je pripremilo Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja u saradnji sa ambasadom Izraela u Republici Srbiji koja je izložbu ustupila organizaciji "Haver Srbija" na korišćenje u školama.   
 
Izložba sadrži jedanaest panela dimenzija 100cm h 70 cm i namenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. 

Izložba je postavljena u školskoj biblioteci i moguće su posete do 18 sati. Iz škole pozivaju sve zainteresovane da dođu i posete izložbu. 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar