U OŠ Žarko Zrenjanin održane radionice mentalne aritmetike

Škola mentalne aritmetike ,,Malac genijalac'' danas je održala radionice u OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' u Apatinu.
Škola koja radi po patentiranom programu mentalne aritmetike iz istočne Azije, od septembra meseca prošle godine počela je sa radom u Somboru. S obzirom na veliku zainteresovanost apatinske dece, škola ,,Malac genijalac'' se radionicama predstavila i učenicima trećih razreda OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' u Apatinu. U pitanju je program po kom deca, tokom dve godine, stiču znanja i veštine računanja putem abakusa, drevne računaljke iz Japana, a na radionicama poput ove u Apatinu, upoznaju se sa osnovama.


 

Škola mentalne aritmetike ,,Malac genijalac'' postoji u preko 60 opština u Srbiji. Na teritoriji naše zemlje, BiH, kao i Crne gore, uspešno radi preko dve godine.
 

O prednostima učenja po programu mentalne aritmetike, za 025info govori Milica Lugumerski, menadžerka škole.
- Osim matematičkih veština koje dete stiče samim tim što, koristeći abakus, nauči da računa najkomplikovanije računske operacije, razvijaju se i kompletni mentalni kapaciteti. Učeći po ovom programu, kod dece se razvijaju podjednako obe hemisfere mozga, razvija im se pažnja, koncentracija, brzina u mišljenju, logičko razmišljanje, pa i kreativnost. Škola je namenjena deci uzrasta od 4 do 12 godina, jer se upravo u tom uzrastu mozak se najviše razvija i najaktivniji je, rekla je Lugumerski.


Svi koji žele da saznaju nešto više o školi mentalne aritmetike, mogu se informisati putem sajta www.malacgenijalac.com, na fb stranici škole ili putem telefona 060/625-22-76. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar