U okviru projekta Sve ptice Apatina, u ponedeljak i utorak predavanje za osnovce

Bard fotografije prirode, svetski putnik, Jovan Lakatoš-Laki, će u organizaciji Udruženja građana "Apatinska plovarica" u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u ponedeljak i utorak, 24. i 25. septembra, uz video prezentaciju školarcima trećih i četvrtih razreda prikazati sve čari Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, a koji je  odnedavno  svetski Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“. 

- Želja mi je da sad prenesem sva svoja saznanja i iskustva iz druženja sa prirodom koju sam ovekovečio fotografijom za svih ovih maltene šest decenija. Iz obimnog fotografskog opusa pokušaću da deci, kao najzahvalnijoj publici, predstavim sve čari prirode koja ih okružuje, da im približim i ulijem ljubav prema prirodi. Samo iz „Gornjeg Podunavlja“ imam oko 50.000 kadrova prirode, flore i faune, rekao  je za "Plovaricu" Laki.
 
 
Jovan Lakatoš raspolaže sa  hiljadama snimaka iz celog sveta, a koji je proputovao, od Kamčatke, preko Afrike, Severne Amerika do Himalaja. Koliki je rejting njegovih fotografija prirode svedoči što je bio počasni gost na najprestižnijem Festivalu fotografa prirode u Lunenu, kod Dortmunda, gde je pred 3.500  okupljenih fotografa iz sveta, imao svoju prezentaciju.
 
Ideju da Lakatoš približi apatinskoj deci prirodu koja ih okružuje podržala je škola „Žarko Zrenjanin“, a Lakijevo „putovanje“ kroz svet prirode njegovim magičnim foto aparatom ovim se na završava. U planu su i drugi projekti poput upoznavanja dece sa samom prirodom kroz izlete, edukativne radionice, razvijanje ljubavi prema fotografiji prirode i samoj prirodi, baš kao što je to Laki učio kada je nekad bio učenik Građanske škole u Apatinu.
 
Ako vremenski uslovi dozvole, nakon ova dva predavanja, početkom oktobra će UG "Apatinska plovarica" organizovati njegovo druženje sa decom negde u okolini Apatina. Ova predavanja se održavaju u sklopu projekta "Sve ptice Apatina" koji je podržala SO Apatin.
 
 
Izvor: Apatinska plovarica
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar