U okviru programa Exchange 5 i opština Apatin
Rukovodilac odeljenja za stambeno komunalnu delatnost, urbanizam, građevinske, zaštitu životne sredine i imovinsko pravne poslove Siniša Jovanović prisustvovao je prezentaciji projekta “Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom”, koji sprovode Grad Novi Sad – Gradska uprava za imovinu i imovinsko – pravne poslove i opštine Apatin i Sremski Кarlovci u okviru programa Exchange 5. 
 
Projekat se realizuje u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, 
 
Cilj projekta je poboljšanje efikasnosti u pružanju usluga lokalnih samouprava i transparentnost u njihovom radu unapređenjem upravljanja imovinom u Gradu Novom Sadu i u opštinama Apatin i Sremski Кarlovci. 
Takođe, Projektom je planirano unapređenje procesa uspostavljanja prava javne svojine na komunalnoj infrastrukturi Grada Novog Sada i pomenutih opština u cilju stvaranja uslova za ubrzani lokalni ekonomski razvoj i približavanja lokalnih samouprava građanima i privredi.
 
Jedan od najozbiljnijih izazova gradova i opština u Republici Srbiji jeste pronalaženje načina za što brže okončanje procesa uspostavljanja prava javne svojine, a zatim i za efikasno upravljanje i njeno korišćenje u najboljem interesu lokalne zajednice.
 
 
Кljučne aktivnosti Projekta su formiranje radnih tela za popis komunalne infrastrukture, organizacija edukacije za zaposlene u partnerskim lokalnim samoupravama na teme iz oblasti upisa prava javne svojine i upravljanja imovinom, nabavka IT opreme, priprema tehničke dokumentacije i izvođenje geodetskih radova neophodnih za legalizaciju nepokretnosti, podnošenje zahteva za upis prava javne svojine, i ažuriranje podataka u evidencijama za upravljanje imovinom u Gradu Novom Sadu i u opštinama Apatin i Sremski Кarlovci, utvrđivanje vrednosti imovine kao i organizovanje promotivnih aktivnosti.
 
Projekat “Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom” vredan je 242.860,18 evra, započet je 22. decembra 2018. godine i traje 24 meseca. 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar