U okviru meseca borbe protiv raka, u Somboru održana trka Dame trče

Oktobar je mesec borbe protiv raka, a u sklopu obeležavanja meseca borbe protiv raka u Somboru je održano jubilarno peto izdanje trke „Dame trče“ i „Trke za srećnije detinjstvo“.

Sunčano popodne privuklo je rekordan broj učesnica ženske trke, a trasu od 5 kilometara na šetalištu pored Velikog bačkog kanala istrčalo je 104 pripadnice lepšeg pola, što je novi rekord po broju učesnica.
 
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović podržala je svojim ličnim primerom obeležavanje meseca borbe protiv raka i sa svojim saradnicama učestvovala i istrčala trasu od 5 kilometara.
 
Pobednica ovogodišnje trke je Aleksandra Burkanović iz Novog Sada koja nastupa za AK „Apatin“, dok je drugo mesto zauzela prošlogodišnja šampionka Vesna Bogišić Vicko članica Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“ iz Sombora.
 
Neposredno pred start glavne trke, pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Sombor, startovala je trka najmlađih „Trka za srećnije detinjstvo“ a pedesetak najmlađih uspešno je pretrčalo 500 metara.
 
Ovogodišnje izdanje trke „Dame trče“ organizovao je Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ Sombor u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, Crvenim krstom Sombor i Društvom za borbu protiv raka, uz podršku brojnih sponzora.
 
Grad Sombor se od samog početka uključio u obeležavanje meseca borbe protiv raka, pa će tako osim ostalih manifestacija tokom celog oktobra na fasadi Muzeja dekorativno svetlo biti ružičasto ( u boji kampanje ).
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar