U Odžacima smanjen broj pasa lutalica

Povodom redovne akcije hvatanja pasa lutalica u Odžacima, pomoćnik predsednice Opštine Odžaci Milorad Stanišić saopštio je da je opština sklopila ugovor sa JKP Komunalac iz Kule, koje ispunjava sve zakonske uslove koji su potrebni za humano hvatanje pasa lutalica. Ugovor je sklopljen nakon javne nabavke koja je bila raspisana i objavljena na portalu Opštine Odžaci.

Ove godine, prema rečima Stanišića, na teritoriji ove lokalne samouprave je sprovedeno osam akcija hvatanja pasa lutalica, a uhvaćeno je 104 psa.

-Psi koji su bili bolesni su ostali na lečenju, dok su ostali sterilisani, tretirani protiv krpelja i buva, obeleženi crvenom ogrlicom, zavedeni u bazu podataka i svaki ima svoj pasoš. Što se tiče hvatanja pasa lutalica, zakon o dobrobiti životinja predviđa mreže i meredove i da se ta metoda primenjuje prilikom hvatanja pasa na našoj teritoriji - rekao je Stanišić.

U toku protekle godine, ukupno je bilo 210 prijava ujeda pasa lutalica, 83 parnična postupka su u toku, kao i 127 zahteva za mirno rešavanje. Opština Odžaci je na ime odštete za ujede pasa u roku od godinu dana iz budžeta izdvojila 21 milion dinara. 
 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Zmaj

06.04.2020 | 07:28
Zaboravio je da kaže šta su uradili s njima kad su ih pohvatali, čipovali ih i stavili im ogrlice. Ako ih nisu usmrtili gde su ih odneli? Hajde recite da ovaj lik nije klošarčina? Sramota!
Postavi komentar