U Odžacima nastavljena podela auto-sedišta za bebe

U petak, 28. 12. 2018. godine u sali Opštinskog veća opštine Odžaci organizovana je druga podela besplatnih auto-sedišta.

Svako dete koje se rodi u opštini Odžaci u ovoj godini dobiće na poklon besplatno auto-sedište, i to je jedna od mera unapređenja sistema bezbednosti saobraćajai,  za koju su namenska sredstva obezbeđena u lokalnom budžetu i sprovodi se uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.
 
- Ovo je jedna od mera koju je opština Odžaci od ove godine počela da sprovodi sa željom da ulaže u bezbednost dece u saobraćaju, ovakvih akcija će biti i u budućnosti, ne samo što se tiče auto-sedišta, sa tom merom ćemo nastaviti i narednih godina. Pored toga uključićemo u ovaj program i pešake, bicikliste, motocikliste, traktoriste, nabavkom zaštitne opreme koja će povećati njihovu bezbednost u saobraćaju – izjavila je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković.
 
U petak je podeljeno 30 auto-sedišta za decu rođenu u 2018. godini i zajedno sa prvom akcijom koja je održana krajem oktobra, ukupno je do sada podeljeno oko 140 sedišta.
 
Opština Odžaci je za ovu namenu izdvojila 1,5 miliona dinara, a nabavljeno je 250 auto-sedišta za decu. Sredstva su obezbeđena od kazni koje su učesnici u saobraćaju platili za prekršaje učinjene na teritoriji lokalne samouprave.
 
- Roditeljima želim da ne ostanu na jednom detetu ili dvoje, naša je želja da u opštini Odžaci imamo što više porodica sa troje i više dece. Lokalna samouprava će im u svakom smislu pružiti podršku, jer želimo da kao opština budemo prepoznati i po porastu nataliteta – zaključila je Latinka Vasiljković.
 
Podeli besplatnih auto-sedišta za decu prisustvovali su i pomoćnik predsednika opštine Igor Praća, Teodora Jakovljević iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja i Snežana Grujičić iz Odeljenja za društvene delatnosti.

Izvor i foto: odzaci.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar