U nedelju u somborskoj bolnici besplatni preventivni pregledi

U skladu sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije dana 28.10.2018. godine u periodu od 08.00 do 16.00 časova Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor organizuje grupu preventivnih pregleda koju sačinjavaju:

- Ultrazvučni pregled abdomena,
- Laboratoriske analize – HOLESTEROL i TRIGLICERIDI,
- Mamografija.
 
Svi navedeni pregledi i analize obavljaće se u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku – prizemlje Hirurškog bloka Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska br.75.
 
Preglede mogu obaviti svi zainteresovani građani, dakle i oni građani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.
 
NAPOMENA:
 
Pacijenti koji nameravaju obaviti pregled ultrazvuk abdomena ne treba da usnose hranu 6 (šest) sati pre pregleda, a tečnost 3 (tri) sata pre pregleda.
Mamografski pregled dojki obavljaju pacijentkinje starije od 45 godina.
Ukoliko je pacijentkinji ranije već rađena mamografija od prethodne mamografije treba da je prošlo minimalno 2 (dve) godine, uz obavezno dostavljanje ranijih mamografskih snimaka i dokumentacije vezane za ranije preglede dojki.
Pacijentkinje koje još uvek imaju menstrualni ciklus neophodno je da mamografsko snimanje obave u periodu od 1. do 10. dana ciklusa.
 
Izvor: bolnicasombor.org.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar