U našem gradu obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke
U biblioteci Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u Apatinu, apatinska sekcija "Društva za borbu protiv raka Sombor" obeležila je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, i tom prilikom uručila simbolične poklone pobednicima literarnog i likovnog kokunrsa. 
 
Na ovom, sada već tradicionalnom, petom po redu literarnom konkursu sa temom "Osvrni se oko sebe nekome treba tvoja pažnja", najlepše radove napisale su učenice osmih razreda Milica Lazendić, Milica Medar i Sara Ovuka, dok su na likovnom konkursu koji je imao temu "Cvet narcisa" nagrade osvojile Jovana Tišma i Mila Vračar iz četvrtog razreda i Dragana Egić iz drugog razreda. Nagrade je uručila Biljana Benić, predsednica apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka Sombor. 
 
- Zbog loših vremenskim uslova, ove godine nismo uspeli da priredimo manifestariju ispred naše table koja se nalazi u centru grada. Mi to parče zemlje zovemo park dostojanstva, jer smo prvi put tada izašli u javnost stavljajući tu tablu na kojoj piše "Rak je izlečiv".
 

 
Benićeva je prisutnoj publici govorila o simbolici cveta narcisa, nagoveštaju novog zdravijeg života nakon bolesti i podsetnika da j ljudima koji pate potrebna pomoć kao i o potrebi za humanijim odnosima dece između sebe i prema starijima. 
 
 
Konkurs u školi je sprovela Slavica Maksimović, koja za 025info ističe da je zadovoljna pristiglim radovima.
 
- Na konkurs je pristiglo dosta radova. Sa nekim radovima bili smo prijatno iznenađeni i ponosni na to kako deca razmišljaju na zadatu temu. U odabiru najbolji radova pored mene učestovale su nastavnica srpskog jezika i nastavnica likovne kulture.  
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar