U Liparu proslava Velike gospojine

U Mesnoj zajednici Lipar će i ove godine uz bogat kulturno-umetnički i sportski program proslaviti seosku slavu Veliku gospojinu.   

Program će početi u nedelju, 25. avgusta, u 11 časova, šahovskim turnirom. U utorak, 27. avgusta, u 15 časova, biće održano takmičenje u kuvanju pasulja u kotliću Pasuljijada 2019. Nakon proglašenja pobednika za goste će biti upriličena besplatna degustacija. Istog dana u 18 časova održaće se slavsko bdenije uoči praznika. U 19 časova gosti i domaćini će se na igralištu zabavljati uz Mega bend iz Subotice. 

Na sam dan slave, u sredu, 28. avgusta, proslava će početi u 9 časova liturgijom povodom Hramovne slave sa trostrukim ophodom oko Hrama. U 11 časova biće položeni venci na spomenik u centru sela, nakon čega će biti upriličen ručak sa gostima Mesne zajednice i Srpske pravoslavne crkvene opštine u Liparu. U 18 časova održaće se večernje bogosluženje i primopredaja kumstva sa sečenjem slavskog kolača. Proslava će biti završena koncertom Kulturno umetničkog društva Lipar, a nakon toga će nastupiti Mega bend iz Subotice. 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar