U kulskim školama obeležena školska slava

Školska slava Sveti Sava obeležena je na prigodan način u svim školama u kulskoj opštini.

U OŠ Petefi brigada upriličeno je osveštanje slavskog kolača i predaja kumstva. Novi kumovi škole su porodica Smiljanić, koja je kumstvo preuzela od porodice Miljanić. Nakon ove svečanosti održan je kulturni program u izvođenju učenika škole.

U Kulturnom centru Kula učenici nižih razreda OŠ Isa Bajić priredili su program pod nazivom U susret praznicima – Sveti Sava školska slava, dok su učenici viših razreda, u saradnji sa nastavnicima organizovali radionice pomoću kojih su se učenici bliže upoznati sa likom i delom prvog srpskog prosvetitelja.

Učenici OŠ Vuk Karadžić iz Crvenke su u Domu kulture održali su priredbe za mlađi i stariji uzrast. U OŠ 20. oktobar iz Sivca svečanost je počela osveštanjem slavskog kolača, a nakon toga počela je priredba. U OŠ Veljko Vlahović u Kruščiću održan je svečani program posvećen Svetom Savi. U OŠ Nikola Tesla u Liparu, u prepodnevnim časovima organizovano je druženje za sve radnike i penzionere koji su radili u školi, a u poslepodne je održana Svetosavska akademija u Domu kulture.  

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar