U Kuli sastanak sa predstavnicima Nacionalnog saveta Mađara

Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić i njegov zamenik Karolj Valka sastali su se sa predstavnicima Nacionalnog saveta Mađara, na čelu sa predsednikom ovog tela Jene Hajnalom. Na sastanku je istaknuta dobra saradnja, koja se prenela sa državog nivoa, i to u oblastima obrazovanja, kulture i pregograničnih projekata. Opština Kula sa gradom Kaloče uspešno realizuje projekte prekogranične saradnje. 

Na sastanku je bilo reči i o programu fondacije Prosperitate, koji donosi velike investicije, a sredstva su namenjena za privrednike i poljoprivrednike, kao i za sve građane koji imaju dvojno državljanstvo. 
 
Povodom proslave i obeležavanja 250 godina od izgradnje Katoličke crkve u Kuli, koja će biti organizovana naredne godine, dogovoreno je da se obezbede finansijska sredstva za postavljanje ograde oko ovog objekta. 
 
  
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar