U Kuli predstavljen projekat Srce Bačke

Povodom otvaranja projekta Srce Bačke danas je u prostorijama LAG-a Srce Bačke u Kuli održana konferencija. Projekat se sufinansira sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu vlade Vojvodine, u okviru Konkursa za podršku organizacijama civilnog društva za projekte koji doprinose saradnji javnog i civilnog sektora.

Ovim povodom Bojan Kovač je istakao da je svrha ovog projekta da se obiđu sva naseljena mesta u kulskoj opštini, da se izvrši promocija Lokalne akcione grupe i da na kraju godine, po okončanju ovog projekta, odnosno po njegovoj realizaciji dobije baza podataka i da se raširi krug članova na više stotina udruženja, privrednika i fizičkih lica.
 
Velibor Milojičić, predsednik Privremenog organa opštine Kula prisustvovao je otvaranju projekta i istakao značaj istog.
 
„Strateški je značaj udruženja građana i ovog načina organizovanja stanovnika opštine Kula, kao i sama ideja da mi budemo jezgro oko kojeg će se okupiti ostalne lokalne samouprave iz našega okruženja. Prepoznali smo značaj, imaćete našu punu podršku, opština Kula će učiniti sve da u narednom periodu rad ovog udruženja, odnosno LAG-a, bude što bolji, jer nama je interes da stvorimo partnere u udruženjima građana, da ih osposobimo za pisanje evropskih projekata i da što više sredstava dobijamo iz prepristupnih fondova“.
 
Izvor i foto: 025.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar